27. sep. 2016

En sidste hilsen fra VM 2016 i Zaragoza

Hvert år, når VM "synger" på sidste vers, så kommer jeg til at tænke på Kim Larsen's sang.


Om lidt bli’r her stille

Om lidt er det forbi


Fik du set det du ville

Fik du hørt din melodiForladt og alene

Danser cirkus prinsessen rundt

Går i stå......på sin line

I et sanseløst sekundOm lidt om lidt

Er vi borte

Vi ses måske igenVM i agility 2016 er nu et afsluttet kapitel i den store agility bog, og kun nogle få ting vil om noget tid stå tilbage i vores erindring. Desværre bliver det nok primært, at en spansk dommer ikke bare forsøgte, men også lykkedes med, at ødelægge den individuelle konkurrence for mellemhundene i deres springløb, og i større udstrækning for de store hunde i deres agilityløb.

De danske placeringer ville jeg gerne have pralet af, men marginalerne var ikke på vores side.

Holdkonkurrencen
Store hunde bliver nr. 16 af 35.
Mellem hundene bliver nr. 24 af 27.
De små hunde bliver nr. 29 af 32.

Individuelt
Store hunde med 144 deltager i konkurrencen
Morten og Spottie bliver nr. 8,
Ann-Britt og DJ bliver nr. 53.
Rene og Cash bliver nr. 81.
Kim og Ice bliver nr. 108.
Dennis og Number bliver placeret efter nr. 120.

Mellem hunde med 73 deltagere i konkurrencen
Pia og Lucky bliver placeret efter nr. 57.

Små hunde med 97 deltager i konkurrencen
Natasha og Cider bliver nr. 49 - bliver nr. 5 i agility løbet.
Jannie og Pisa bliver nr. 75.
Simone og Malik bliver placeret efter nr. 78.

Hvad er læren af dette VM ?
Når vi ser bort fra at løbe umulige kl. 4 1/2 baner, så har der ikke rigtig været noget nyt under solen, bortset fra, at det er mere udpræget, at der er en handlingssekvens, så en løbestrækning indlagt handling i høj fart, så handling, så løb .....
Running contacts er kommet for at blive, og rigtig mange har fået styr på dem, også når det gælder skæve afgange fra forhindringen.
Der har også været rigtig meget "tag springet bagfra", men det har vi jo trænet året igennem hjemme, så det er jo egentlig ikke noget nyt. Hvis man skal tale om nyt her, så er det, at springene står i skæve vinkler, så man virkelig skal passe på at hunden kommer rigtigt på springet, og ikke rammer vingen i forsøget på at komme over.

Så min umiddelbare vurdering er, at hvis vi vil være med, så skal vi kunne løbe stærkt, og vi skal kunne handle, mens vi løber. Foruden dette, så skal vores hunde have yderligere kompetencer, således at de kan klare flere ting selvstændigt, f.eks. at håndtere slalom  uanset indgangs-, udgangsvinkel og ikke mindst vores position. Og jeg kan også sige felter. Der er ikke længere tid til at "nurse" hunden ved felterne, det skal hunden kunne klare selv, ellers er man allerede der bagud i forhold til det næste.

Så hvis I ikke allerede har planlagt vinterens træningsprojekter, så kan I måske blive inspireret af ovenstående.

VM i agility 2017 afholdes i Tjekkiet, nærmere bestemt i Liberec, hvor vi også var i 2012, og VM i 2018 afholdes i Sverige, i Kristianstad.

Så har I ikke allerede sat kryds i kalenderen, så er det den 5. - 8. oktober 2017, at det går løs igen.


Link til deres hjemmeside - LINK  - og vælg EN i højre side, så får I den engelske version.

En stor tak til AG-landsholdet.dk's samarbejdspartnere, altså denne blogs samarbejdspartner - SHOP TIL DYR, som kom med her under VM med tilbud til jer, og til M-TOUCH, som har været med os gennem de seneste år.
I finder link til dem begge her til højre.

Og også en stor tak til mine mange hjælpere her ved redaktionen - uden dem kunne vi ikke have holdt jer opdateret.  Tak til Poul, Søster, "Girafferne", Susanne, Thorleif og alle de andre supportere. Robert, vores "hus fotograf", ja hans arbejde vil I først få glæde af, når I ser artiklen om VM i det næste nummer af Hunden.

Og med disse ord er VM redaktionen i Zaragoza lukket - men vi vender helt sikkert tilbage, om ikke andet, så når vi skal til Sverige til NM 2017 og til Tjekkiet til VM 2017.

TAK fordi I kiggede med.
...