13. sep. 2014

Tyskland bliver verdensmester ...

... for hold i lille klasse. Ingen af de 11 hold, der var fejlfrie efter springløbet i går formåede at løbe 3 fejlfrie løb uden tidsfejl. Derfor var det Tyskland, der med sammenlagt færrest tidsfejl vandt VM.

Guld: Tyskland, 3,60 i tidsfejl.
Sølv: Spanien, 3,80 i tidsfejl.
Bronze: Schweiz, 10 fejl - men i øvrigt det eneste hold, der lykkedes at få 3 hunde gennem banen uden tidsfejl.

Kan ikke lade være med at uddele et "ikke tilfredsstillende" til den belgiske VM-dommer. Det er ikke seværdig agility at se nogle af verdens bedste agilityhandlere kæmpe sig rundt på en agilitybane, hvor handlingen primært har til formål at forhindre hunden i at løbe naturligt og i dens normale tempo. Kun med foden konstant plantet på bremsepedalen lykkedes det for de fleste af de små hundes førere at dirigere deres lækre og dygtige hunde rundt på banen i holdklassen, der på den måde blev frataget ethvert moment af spænding om, hvem der samlet kunne få holdet rundt på banen i hurtigste tid uden fejl. Det klæder ikke agilitysporten.

Desværre var det ikke den eneste klasse i dag, hvor banen krævede, at førerne løb med håndbremsen trukket. Til gengæld har vi hørt DISK-melodien så mange gange, at vi risikerer at vågne op i nat og nynne melodien igen og igen :-)

Og nej: Dette skyldes ikke udygtige handlere og ukontrollerbare hunde. Det skyldes snarere, at nogen har glemt, hvad agility bør være. Tak for i dag, og på forhåbentligt genhør i morgen til en fantastisk og seværdig finaledag i de individuelle klasser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar